Pia Pihlgrens


Pia Pihlgrens er et svensk band som ble startet i september 1993 av bandets sangerinne Pia Pihlgren, som er født og oppvokst i Norge. Bandet spilte rundt om i Sverige og Norge i mange år, men etter ti år på veien valgte de etter en felles beslutning å ta en pause og bare ha spillingen som hobby.

Årene går fort, og i 2011 fikk bandet kontakt med produsenten Stig Lindell, og et spennende samarbeid ble startet. Tanken på å gi ut et album begynte etter hvert å vokse, og 15. juni 2013 ble albumet Snälla Rara med 13 låter gitt ut. Musikken kan beskrives som glad og fengende country-inspirert dansemusikk, og albumet har fått mye god kritikk både i Norge og Sverige.

Nå har det gått noen år siden relanseringen, og bandet tar stadig nye aksjer i et presset marked. Pia Pihlgrens er et opplagt valg for Nordens største dansefestival Dansbandsveckan i Malung. Bandet har også besøkt Norges største festivaler som Seljordfestivalen, Dansefestivalen i Sel og Vårdansen på Gol.

At Pia Pihlgrens er forberedt på å satse, viser albumet I din famn som ble spilt inn og produsert på Studio 19 i Nashville, Tennessee i USA i mai 2014. Det er mange måter å spille inn plater på i dag, men å gå til The Music City i det store landet i vest er ikke vanlig. Dette viser at dette er et band med store ambisjoner.

Pia Pihlgrens er bandet som gir dansepublikum og festfolket det de ønsker!